Η παραλία Νεώριο

Μετά το Κανάλι ο παραλιακός δρόμος συνεχίζεται και οδηγεί στο Ασκέλι, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα ΒΑ του λιμανιού του Πόρου.

Μετά το γεφυράκι της Διώρυγας, κάνοντας αριστερά και προς τα δυτικά ο παραλιακός δρόμος περνά από την Πέρλια και φτάνει στο Μικρό Νεώριο και στο Μεγάλο Νεώριο, μία από τις πιο ωραες οργανωμένες αμμουδερές παραλίες του Πόρου με ομπρέλες, ξαπλώστρες και με τα πεύκα να φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Το Νεώριο προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό, χαλαρές διακοπές και βρίσκεται απέναντι από την Πελοπόννησο, στον κόλπο του Πόρου.

Στο Νεώριο, το πιο όμορφο "κομμάτι" του Πόρου για τη διαμονή σας θα βρείτε πολύ ωραία Ξενοδοχεία και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια-Διαμερίσματα δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχουν το Ξενοδοχείο "Παύλου", το Ξενοδοχείο "Αγκυρα", τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Καϊκας, τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια "Μουρτζούκου Μαρία" και τα Studios "Simeon".

Στο Νεώριο μπορείτε να φάτε μετά το μπάνιο σας δίπλα στη θάλασσα, στην ακρογιαλιά, και να απολαύσετε παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που συνοδεύονται πάντα από καλό βαρελίσιο κρασί. Υπάρχουν το Εστιατόριο "Βασίλης", το Εστιατόριο του Ξενοδοχείου "Παύλου" και το Εστιατόριο του Ξενοδοχείου "Άγκυρα". Θαυμάσια μαγειρευτά φαγητά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από ντόπιους ψαράδες, ψητά στη σχάρα και οτι άλλο θελήσετε.

Επίσης θα βρείτε Pool Bar, Supermarket, Σχολή για θαλάσσιο σκι και θαλάσσια παιχνίδια ενώ η παραλία του είναι κατάλληλη για ρακέτες και η θάλασσα για κάθε είδους θαλάσσια σπορ.

Το Μεγάλο Νεώριο είναι πολύ κοντά σε δύο άλλες πολύ όμορφες και γραφικές παραλίες του Πόρου, το Λιμανάκι της Αγάπης και το Ρώσσικο Ναύσταθμο, που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο, μετά το Νεώρειο και μπορείτε να οδηγηθείτε σε αυτές με τα πόδια.

Στην παραλία του Νεώριου μπορείτε να περάσετε υπέροχες φεγγαρόλουστες νύχτες δίπλα στην ακρογιαλιά.

Το Νεώριο συγκοινωνεί με την πόλη του Πόρου με ταξί ή με βαρκούλες και αν έχετε διάθεση, περπατώντας, χρειάζεστε περίπου 30 λεπτά.